Verbouwklaar zonder zorgen

Als je een verbouwing of renovatie plant, is een goede voorbereiding van groot belang. Wat blijft, wat gaat weg en wat moet worden gestockeerd om later terug te plaatsen. Galle verbouwsupport helpt je om dit cruciale deel van het proces aan te pakken. Wanneer je een ruimte verbouwklaar wil maken ga je best goed georganiseerd te werk:

 1. Maak de ruimte vrij
  Door alle meubelen en persoonlijke bezittingen uit de ruimte te verwijderen voorkom je dat deze stuk of verloren gaan tijdens de volgende stappen van de renovatie.
 2. Bescherm waardevolle items
  Items die niet kunnen worden verplaatst dek je zorgvuldig af. Plastic, bubblewrap, lappen stof,… beschermen ze tegen stof en vuil.
 3. Schakel nutsvoorzieningen uit
  Sluit elektriciteit, gas en water af in de ruimte voordat je begint met sloop- of bouwwerkzaamheden. Daarmee verminder je het risico op schade aan leidingen en elektrische bedrading. Je voorkomt ook ongelukken.
 4. Sloop veilig
  Als muren, vloeren of plafonds moeten worden gesloopt, zorg er dan voor dat dit op een gecontroleerde en veilige manier gebeurt. Zorg ervoor dat de stevigheid van het gebouw niet in gevaar komt, maar zorg ook voor jezelf. Draag beschermende kleding en gebruik de juiste gereedschappen.
 5. Inspecteer de structuur
  Ga zorgvuldig na of er geen schade is en identificeer eventuele problemen die eerst moeten worden aangepakt vooraleer met de renovatie te beginnen.
 6. Maak de ruimte schoon
  Verwijder stof, vuil en eventuele overgebleven puin. Dit helpt bij het voorbereiden van de ruimte voor bouwwerkzaamheden en voorkomt dat stof zich door andere delen van het huis verspreidt.

 

Het voorbereiden van een ruimte voor renovatie kan tijdrovend zijn. Zeker als er beslissingen moeten worden genomen over persoonlijke items of wanneer materialen via veel verschillende kanalen moeten worden afgevoerd. Een belangrijke stap in jouw verbouwproces die niet te onderschatten valt. Laat dit gerust over aan een enthousiaste professional die ervoor helpt te zorgen dat het renovatieproces vlot van start kan gaan!

E-book 3 grootste fouten bij verbouwen

Loopt jouw verbouwing niet volgens plan? Misschien maak je een van de meest voorkomende fouten.

Download ons gratis e-book en vermijd de 3 grootste fouten