Project Vanmeerhaege – Afbraakwerken Middelkerke

Dit renovatieproject van een studio in Middelkerke omvatte verschillende belangrijke afbraakwerken om het appartement om te vormen tot een meer modern geheel, van een niet-dragende muur verwijderen tot het uitbreken van de keuken en badkamer.

Niet-dragende muur verwijderen

Allereerst werd een een niet-dragende muur verwijderd om een slaapkamer te integreren, waardoor het appartement een meer open en ruimtelijk gevoel kreeg.

Keuken uitbreken

Vervolgens hebben we de keuken tot aan de casco-structuur uitgebroken, zodat deze klaar was voor nieuwe betegeling. Het uitbreken van het vals plafond zorgde voor een frisse start en creƫerde meer hoogte in de ruimte.

Uitbreken muur

Een belangrijke stap was ook het uitbreken van de muur tussen de keuken en de woonkamer, waardoor een naadloze overgang tussen de twee ruimtes ontstond, wat verder bijdroeg aan een meer samenhangende en open indeling.

Badkamer uitbreken

Daarna gingen we over tot het uitbreken van de badkamer en het toilet tot aan de casco-structuur. Dit bereidde de ruimtes voor op een volledige herinrichting en renovatie.

Verwijderen behangpapier, kasten en gordijnkasten

Het verwijderen van het behangpapier is noodzakelijk om nieuwe openingen voor leidingen te kunnen maken en de muren daarna opnieuw te pleisteren. Ook de gordijnkasten zijn weggehaald, evenals de kasten, om ruimte te maken voor een nieuwe opstelling.

Uitbreken vloer

Tenslotte is de vloer volledig uitgebroken tot op de betonplaat en werd de basis gelegd voor een nieuwe vloer.

E-book 3 grootste fouten bij verbouwen

Loopt jouw verbouwing niet volgens plan? Misschien maak je een van de meest voorkomende fouten.

Download ons gratis e-book en vermijd de 3 grootste fouten